Тимур аемае йае чызгаен

Алан Гаев
Дае райгуырд,мае чызг, дае фаезынд,
Мае цаенгты уаелдай тых аефтауы.
Каедаей-уаедаей заердаейы бын
АЕвидийгае ныфсаей фидауы.

Хаерзфынтае,мае хъаебул, дае хай
АЕмраст фаендаегтае уаераех.
Худ аемае зар мын хъаераей
Цин дыл каены Иры заехх.

Заерватыкк уаелвонд куыд таехы
Хаесдзынае баерзаендты дае ном.
Мае хуры чысыл, маен уырны
Мыггагаен уыдзынае цаесгом.

Сфаелдисаегы фарн дын аеххуыс !
Сылгоймаджы раесугъд аегъдау,
Цыргъ зонд аемае заердаейы рухс
Схай дын каенает аенаевгъау!

Сыгъдаег Мады  Майраемы арфае
Сымбаелает  дыл дзаебаехаей.
Ды та,уал, дзыккайы тад царв
Фезмаелын каен дае къахаей!