акраверш

Валерий Познякевич
Яркімі фарбамі грае вясёлка --

Боская брама красуе здаля.
Езус Вялікі ішоў па пасёлку,
Летняй парой каля Храма стаяў.
Авэ Марыя! -- гучала ў касцёле.
Радасць цякла ручаём па зямлі
Ў душы людскія, у сэрцаў гасцёўні --
Словы народам пачуты былі.