Хризантеми

Мария Зубрий
Хризантеми ще не відцвіли,
Яблука червоні переспіли.
...Ми колись щасливими були,
Але щастя втримати не вміли.

Полетіли в вирій наші дні,
І назад вже не знайдуть дорогу.
...Хризантеми хтось приніс мені
І поклав на сніг біля порогу!

Зупинюся серед суєти,
Тане сніг, а крапельки солоні...
Відчуваю - зовсім поруч ти,
Яблуко тримаєш у долоні...

Як же так?! для чого ми жили,
Спогади у серці заболіли!..
...Ми колись щасливими були,
Але щастя втримать не зуміли.