Матур мизгеллэр

Рябина Хат
Гомерлэрне ин матур чагы
Балалар ускэн чак булган икэн
Таннар туганчы йогертеп аларны
Бакчаларына илтулэр иртэн.

Инде мэктэпкэ алар киткэчтен
Гуя кабаттан узен инде укыйсын
Менэ шул чаклар сизелми уткэн
Тэулегенэ оч-дурт, сэгать йоклыйсын

Зур уку йортына алар керг;чтен
Куанасын син кызым, улым,дип
Зур ометлэрне багылыйбыз шул
Тапсыннар берук уз юлларын,дип!

Кызымда усеп кияугэ чыкты
Улымда куйды тиздэн ойлэнеп
Инде хазер мин куанам гына
Доньялар китте , диеп койлэнеп!

Тик никтер белмим кичлэрем житсэ
Ялгыз итеп мин тоям уземне
Сурэтлэренэ карыйм озаклап
Талдырганчы бер кара куземне...

Оныкларымда усеп килэлэр
Хазер бит алар инде очэулэр
Торасы да бит куанып кына
Рэхэт бит хазер , диеп яшэулэр...

Шул чаклар эгэр искэ тошсэлэр
Узэкне озеп бик сагындыра
Балакайларны; бэхетле булуы
Эни йорэген бик куандыра.

Хяр кайсысынын хазер уз гаилэсе
Вакытлары да юктыр кайчакта
Тырышып-чабып донья котэлэр
Миндэ бит шундый идем яшь чакта.

Ходаем бэхетлэрен генэ бирсэче
Оныккайларым уссен тупырдап
Кулымнан килгэнчэ мин булышырмын
Утырып булмас инде гел елап...

Берни эшлэптэ булмый доньяда
Тормышлар инде шулай корылган
Без курэсене хичкем кичермэс
Язмышлар инде алдан язылган...

Гомернен ин матур чагы дусларым
Балаларыбыз ускэн чак булган
Инде бит безгэ хазер куп кирэкми
Козлэр сарысы чэчлэргэ кунган...