Вихола, заметиль...

Дина Пугачёва
Віхола, заметіль..
я їхала,
на дорогу дихала
сніговиця ця.

Кожен подих
втіхою
серце заколихував:
їду, їду, там була
я, колись - мала.

Думка впала
кладкою
через Смотрич,
згадкою,
як - біжу і маками
майоріє гай.

Край дитячих
мрій,
крає у душі моїй
навпіл ця ріка,
як сльоза гірка.

Там живе
мій біль,
там - забута хата,
спогади про тата -
туга звідусіль.

Віхола, заметіль...
я їхала,
вся дорога - латана ,
спогадами катана,
сніг на ній, як сіль