Молитва Николе Чудотворцу..

Саня Грех
      В сетях ли раскола, в бреду ли обид, храни нас, Никола, как Бог нас хранит... Храни, Чудотворец, храни нас от бед и междоусобиц, и мнимых побед...От веры негожей и всякой брехни, храни ты нас, Божий Угодник, храни...От самых околиц земли и по край Храни Чудотворец ты нас, Николай...