Диде

Джульета Омарова
Дидед мет1ел, аял  яз  зун,
Акъатначни   чандай зурзун?
Вацран  экуь шад  нурари
Дугурзава мад ахвариз.

Ви гьар са гаф я заз къизил,
Ч1угур зегьмет - чилин мензил.
Тахьуй, диде, вун гьижранда,
Сабурдиз  ви за икрамда.

Гьайиф, диде, чун къакъатиз,
Зи  кьилелай вун  алатиз.
Низ ахъайда мад за сирер,
Ни михьда зи кьежей вилер?