Заблукав березневий кiт

Миклош Форма
Заблукав березневий кіт
у грудневих заметах білих.
І нявчить зі всієї сили.
Може, навіть не сам нявчить.

Може, з подружкою пішли
перед сном по стежках блукати.
Може, хтіли весну шукати,
але березня не знайшли.

Заблукали? Нявчать удвох?
Наче скаржаться на негоду?
Хто їх зна... Може киці вроду
так уславив котячий бог...