вiтер в полi

Александр Ярошевский
Вітер в очереті
тугу надмеває:
як воно живе той,
хто достаток має?

тобто - має хату,
в хаті грошей скриню,
ще й рідню багату,
й під плечем дівчину?

Йой, він не милується ж
вночі світляками,
йой, як він бідкується! -
певно, плаче мамі:

за що ж мені доля
не як у поета:
його й вітер в полі,
вітер в очереті!..