В дефiцитi тиша, спокiй...

Ирина Боговина
         ***
В дефіциті тиша, спокій,
Не згай й хвилинки, щоб впіймать,
Здіймайся в небо,наче сокіл,
Почни вірші,казки писать...
Душа відійде від образи,
Від смутку, болю, хвилювань...
Кажу ж, полегшає відразу,
Знайди лиш хвилю вподобань...
Ото де тиша...як в роботі...
Пірни, занурься весь у твір,
Сльоза десь піде у скорботі,
Думки загострять слух і зір,
Об"єми, простір, горизонти,
Масштаби-ось в твоїй руці...
Гори, працюй, пиши експромтом,
Супроти плісняві оцій,
Що тягне кожен день в болото,
І відбира жагу надій,
Сон наріка,нудьгу, зівоту,
Перетинає шлях до мрій...
В дефіциті тиша, спокій,
Не згай й хвилинки, щоб впіймать,
Здіймайся в небо, наче сокіл,
Де вільним воля, благодать...

          ***