Боже, навчи мене жити на свiтi...

Ирина Грипич
Боже,навчи мене жити на світі
Та роздивитися стежку в пітьмі,
Не дай від знемоги у прірві зотліти,
Почуй мою душу в молитві німій.

Навчи мене жити, я Тобі довіряю,
Ось серце моє, а там каяття,
Все чим живу і від чого страждаю,
Згадай мене, Боже, за краєм життя...

Я вдячна за досвід, щиру турботу,
Не знаю, що там, за лаштунками днів...
Щоб віра свята звела стіни оплоту,
Боже вгамуй і мій страх, і мій гнів.

Навчи мене жити, я вчитися зможу,
Забуду гординю, не згадаю обрАз.
Чим довше живу до думки приходжу,
Що з простої душі Ти твОриш алмаз...