Нiколи не шукай вiршiв

Миклош Форма
Ніколи не шукай віршів
Ні у буденності, ні в святі,
Вірш – не на вулиці, не в хаті,
Вірш – там, де сам він захотів.

Його не вимолиш в церквах,
Його не виплачеш сльозами.
Вірш – сам по собі, вірш – над нами.
Вірш – у душі, а не в словах,

Не в римах гарних і смачних,
Не в хитрощах теоретичних...
Вірш – справжній, а не синтетичний.
А вірш  без серця – лжа і гріх...