Агь, вучиз кьуьд хьана, жив авач...

Пакизат Фатуллаева
Агь, вучиз кьуьд хьана, жив авач?
Юхсулвал аку гуьлчимендин!
Шад къаюн кьушундин къив авач,
Суст ийир пилтедин темендик.

Рагакай к1вахьзава лацу къван,
Харцик ква кьец1ил тир гуьнеяр.
Ингье, и чуьллера ч1урухъан
Авач гьич ванзавай луьлеяр.

Вич-вичик гъуьрчехъан рахада,
Михьнавай ружа кьаз гъилерал:
Мус къекъвен сифтегьан цакада
Кам вегьез чапрасан гелерал?