Ялинка на Р здво

Люба Охман
Вовчик-братик в лісі жив
Вовченят своїх ростив,
Попросили вовченята,
Щоб приніс ялинку тато,
Бо Різдво прийде до нас,
Народився любий Спас.

Вовчик-братик в ліс пішов
І зелененьку знашов,
Та ялинку не зрубав,
Трішки більшеньку шукав,
І пішов він далі в ліс,
Потягнув порожній віз,
Там ялиночка росла,
А на ній аж три дупла,
Вовчик-братик пожалів,
І її не зачепив.
Далі в темний ліс пішов
І ялиночку знайшов.
На візочок положив,
І дзвіночок причепив,
Дзень-дзелель лунає дзвін,
І гукає всіх тварин,
Тут прибігли зайченята:
"Дай нам гілочку на свято"
Вовчик довго не гадав,
Гілочу їм відломав,
А лисичка пробігала,
Хвостиком все підмітала,
В мене вдома лисинята,
Дай нам гілочку до свята,
Вовк лисичку пожалів,
Добру гілку відломив.
А по лісі дзвін лунає,
Позлітались пташок зграя,
Гарно вовку заспівали,
Шишки з гілок обірвали.
Ось діждались вовченята,
І ялиночку і тата,
Буде гарне в хаті свято,
Хоч ялинка малувата,
Здвін Різдвяний хай лунає
Бог родився всіх спасає!