Базис, ручка, стол, бумага...

Ирина Боговина
            ***
Базис, ручка, стол, бумага,
Заряжаем ствол писать,
И, конечно, не о Праге,
Затяжных судах в Гааге
Тему будем развивать...
А она сама к нам в руки,
Не от роскоши и скуки-
Споры в Раде затянулись,
Толпы в Киев потянулись...
            ***
Там Мишко майданом править,
Запитання гостро ставить,
Що конає вже народ-
Шоколад не лізе в рот!..
Раді розпуск Незалежній,
Їсть кредити,ніби тля...
Оберем з своїх, тутешніх,
Петю геть із відтіля!
Чи, скажіть ще не набридло
Об Вас ноги витирать,
Тож берімося за діло,
Клич "Імпічмент!"слушна рать...
Чи ще мріє хто про Захід?..
Він і сам в гріхах згорить,
Обідрать- ідея, знахід...
Не будіть,хай лихо спить.
І кому потрібні злидні?..
Не напрошуйся в раби...
Окуляри скинь огидні,
Українці -не раби...

Слово жар на рідній мові,
К чорту-бісу "установи"...
Можем ми і так і сяк,
Ми ж слов"янці рідні,брат...
Наведем порядок в домі,
Наскликаємо гостей,
Сало, курка, хліб до солі,
Нагодуємо дітей.
Побратаємось навіки,
Разом будем нерозлучні,
Запекла сльоза повіки...
Грянем в купі, братці,гучно
"Ой чий то кінь стоїть,
Златая пряжечка..."

Хай так буде, як сказала,
Не цурайся,брат,сестра,
Щоб батьки не дорікали,
Ми ж з Росією зростали...
Більша куча - не мала!..

А сьогодні закували
У кайдани вже Мишка,
Кепські...Вам скажу я справи...
Мабуть, Влада та держави,
Затряслась...не без грішка...

         ***