Ловзар

Алаудин Эсмурзиев 2
Оттадаьд вейна фусамдас
Тховссара хоза ловзар.
Дала даькъал долда вей
Тховссара в1аьшег1 довзар.
Дувла к1ентий, мехкарий,
Тха ловзарга дувла.
Айде лаккха мехка сий,
Ловза, халхадувла!

Маьлха дуне дуне да,
Къона волча хана.
Нагахь санна яле хьа
Ц1аг1а фусам нана...
Нагахь санна еций а дац
Воха везаш х1ама.
Вейга ца йоаг1аш цхьакхе яц,
Вей ца югар мара.

Довла, довла, довла х1ай,
Халха, халха довла вей.
Туха т1оараш, айде ловзар х1ай!
Лаккха пандар мехкарий,
Тоха фатта х1ай к1ентий,
В1аьшех дезаш, дашаш дахий вей?!

22.10.06.