Уарзт

Сослан Бетеев
Даеу мае заердаейы фаехастон бира.
Заегын дын аей мае бон нае уыд .
Лаеуыдтаен даем къуырийае-къуыримае,
Цаемаей дын аей заегъон,
Ды дае мае заердаейы раевдыд.

Дае фаестае иу цыдтаен изаеры,
Боны гонд даер даем цыдтаен.
Чидаер загъта, уый аевзаер у.
Фаенды дае фаестае аез маердтаем .

Мае хъустае радтин аез  дае былтаен,
Цаемаей адджын ныхаестае мын каеной.
Мае цард дын раттин къулраебынтаей,
Каед ма дын цард даедтой ?

Мае баехыл сбадин,
Аемае дае аскаефин аез дард.
Аестаей аенаемает бадин,
Маенаен араезт у мае цард .

Маенаен мае ус мае хуры тын мае цуры,
Алкаей цардаей адджындаер мае цард.
Аемае хуыцау, даеу курын,
Мае цард мын ма скае ды аенкъард.

Цаемаей мае ус мае цуры худа,
Цаемаей каестаертаем мын каеса,
Цаемаей йае уарзтаей заердае дуда,
Мае маенаен йае хур даетта .
Мае каед заеххы цъарыл наей маенаей таеппутдаер
Йае тыххаей раццаен аез мае уд даер