Липне долар до рук, пiт стiка...

Ирина Боговина
            ***
Липне долар до рук, піт стіка,
Граблять матір сини України,
Під молитви і грім гопака,
Доки люд бідолашний не згине...

Як наїсться пан,в Штати зника,
А ні кари йому,а ні звіта,
Грішним сумом земля оповита,
Знов чека на Івана Франка...

Щоб загув величезний той молот,
Налились м"язи Каменярів,
Знов лупали скалу в жар і в холод
Люд робочий,сини шахтарів...

Скільки ж мусите, братці чекать,
Чи одвічна така Ваша доля,
Щоб до ребер себе обідрать,
Запорожці, брати Гуляй-поля...

Де ж та спрага до гідності,волі,
Що принижує правду мовчать,
Чи в очах недостатньо сліз солі,
Чи хрестів,що у полі стоять...

Сумно,гірко, долаймо завісу
Чвар та зради, з Донбасом війну,
Можновладців до гострого спису,
За полiтику iх руйнiвну...

Липне долар до рук, піт стіка,
Граблять матір брати України,
Спів молитви під грім гопака...
Хто, скажіть бо, гармидер той спине?..

            ***