Toamna tirzie

Галина Чиореску
Sosit-a toamna cea tirzie,
Recolta-i strinsa din cimpie,
Iar strada e tot mai pustie
Si ploua des

Si nu se mai aud copiii
Cu glasurile lor zgobii.
Cazut-a frunza ruginie,
Plutind din mers....



                Iar vintul bate tot mai tare,
                Afara e tot mai racoare,
                S-ascunde-n case fiecare
                Pe linga foc

                S-asteapta toti cu mic, cu mare
                Sa vina iarasi primavara,
                Iar rindunica martisoare
                S-aduca-n cioc...