Ходить сон...

Ключник Олег
А діточки лягли спати,
Буду діток – колихати!
Добрий ангел – прилети,
Діткам казку – принеси!

Ой, ви ж люлі, люлі, -
Діточки поснули,
Спіть мої маленькі,
Ви ж мої – рідненькі!

Спи, дитя маленьке,
Люлечки, люленьки!
Чуєш матінку свою,
Баю, баєчки-баю!

Над твоєю головою,
Ангелів літає двоє!
Один тихо каже в вушко,
Другий – гойдає подушку!

І дерева коло хати,
Також само хочуть спати,
Не будуть вони шуміти,
Діточок малих – будити!

Ой, ви ж люлі, люлі, -
Діточки поснули,
Спіть мої маленькі,
Ви ж мої – рідненькі!

Тільки десь, у чистім полі,
Квіти степові не сплять!
Маяком, для чиїсь долі,
Зірочки малі горять!

Ой ви люлі, люлі,
Зірочки – поснули,
Місяць випливає,
Зорі – коливає!

Спи моя дитинка,
Наче та зернинка!
Що під снігом ще лежить,
А весною – буде жити!

Ой. ви люлі – люлі!
Діточки – поснули!
Ходить ніч на дворі,
Носить сон – в подолі!

В ліжечко кладешся,
Бочком – повернешся!
Нічого не бійся,
Ковдрою – укрийся!

Ой, ви ж люлі, люлі, -
Діточки поснули,
Спіть мої маленькі,
Ви ж мої – рідненькі!

Листопад.2017