Са к1аьда нана...

Марина Евлоева
Са к1аьда нана,хьона хетаю аз байт,
Хьа мерза къамаьл хазач оалхазараш дек,
Со з1амиг йолач хан денз,
1а ду сог1 доаккхал,хьет
Хьо йоацаш ма юсийла укх дунет1.

Хьа хоза уйлаш,к1аьда дола дог,
Хьо сих ма лелахь,
Аз харже боакх хьон хьара ког.
Со хьоца я хьон,массигхана хьоц,
Хьон юхе еце а,уйлашца - массадз..

Ма дика да-кх,вей ноаной вейца хилач,
Ма кхом ба цара,боаккха бола кхом,
Хьа нана хьоца еце - делахь цунах дуа,
Из хьоца еле - хьасталахь цун дог.