Любов i ревнощi

Олександр Мачула
Любов і ревнощі – то серця жар і лід.
Любов і ревнощі – як щастя і біда.
Любов і ревнощі – в них суперечок слід.
Любов і ревнощі – то полум’я й вода.

Вони, як брат з сестрою, близнюки,
розвіють смуток, проженуть печаль,
в полеміку занурять залюбки,
та згоди не дійти їм все ж на жаль…

Знесуть до зір вони і кинуть у безодню,
засмутять вереснем і звеселять розмаєм.
Учора радощі, та сльози вже сьогодні,
але без ревнощів любові не буває!

26.11.2017