Чумацький Шлях

Александр Алексахин
Чумацький Шлях*


Серед тисячолітніх часів
треба добре знати історію!
Вже давно нема чумаків,*
а їх Шлях залишився у зорях…


Примітки: 1. Українською мовою. 2. На русском языке.

1. Українською мовою.
*Чумацький Шлях – власна назва галактики, у якій розташована наша
Сонячна система, а також усі зорі, які ми бачимо неозброєним оком,
що разом із галактикою Андромеди, галактикою Трикутника та низкою
інших галактик утворюють місцеву галактичну групу.
Місцева група входить до Надскупчення Діви.
Також вживаються назви «Млечный Путь» та «Галактика»
Ця назва походить від грецького «галактикос» – молочний.

*Чумацький шлях – торгово-візницький шлях XVI–XIX століть.

*Чумацтво, чумакування – купецький, торговельно-візницький
промисел українців на землях Великого Степу від XVI століття
до середини XIX століття.
Чумаками, купцями називали осіб, які займалися чумакуванням.

2. На русском языке.
*Чумацький Шлях – собственное название галактики, в которой
расположена наша Солнечная система, а также все звёзды,
какие мы видим невооружонным глазом,  те что вместе
с галактикой Андромеды, галактикой Треугольника и рядом
иных галактик составляют местную галактическую группу.
Местная группа входит в Сверхскопление Девы.
Также употребляют название «Млечный Путь» и «Галактика».
Это название происходит от греческого «галактикос» – молочний.

*Чумацький шлях – торгово-возничий путь XVI–XIX столетий.

*Чумацтво, чумакування – купеческий, торгово-возничий промысел украинцев
на землях Великой Степи от XVI столетия до середины XIX столетия.
Чумаками, купцами называли людей, которые занимались чумакованием.