Агь, гатун йиф! Туькьуьл ниэр явшандин...

Пакизат Фатуллаева
Агь, гатун йиф! Туькьуьл ниэр явшандин,
Камари хьиз, алмасрава вац1ун ч1ул,
Тек къавахди, к1ук1 хкажна явашдиз,
Цавун пата экъуьрзава "псид кул".

Зун пенжерда акатнава фикиррик,
Вацра яйлух эк1яйна зи къужахра:
Ярдиз савкьват ийизва за шииррин,
Амма за ваъ, шагьварди ам хутахрай.

Вун вуж патал умун я къе, гатун йиф,
Ярдин т1варни кхьидайа чинеба?
Гар, ялгъуздиз туна вичин лацу циф,
Зи хурудал секин жезва,гьиллебаз...