Бiлий журавель. З бiлорус

Лариса Геращенко
Валентина Ментуз http://www.stihi.ru/2017/02/17/10101

Зима застигла у графічних замальовках,
у чорно-білих рисочках сюжету.
Сумує день без кольорів веселих,
чекає весняного теплого привіту.

Вже плачуть слізно сніговії далі:
кінець зимі, морозу, лютим стужам.
Лягли під ноги чорні вже скрижалі,
блакить небес пливе вже по калюжах.

Блукає погляд між кудлатих хмарок,
думки літають, мов пташки крилаті…
Весна живе! Не тільки в снах і марах…
Дивись! Там журавель кружляє біля хати!

21.11.17.