Украини моий на укр. яз

Оля Чепурная
  Я скучаю по тобі,село моє любе:
  По заквітченій весні, по полям,
  По найпершому коханні, по подругам,
  По щасливим незабутнім дням.

  Тільки тАм так крепко пахне м'ятою!
  Довго тільки тАм співають солов'ї!
  Розумієш це все - утративши,
  Залишишся надовго в далині.

  А тумани! Тільки тАм напоєні
  Запахом землі, води, трави...
  І в уяві це, наче удвоєно
  Тихо, тихо. Мріє, оживи!

  Ще чуть-чуть, здається і нап'юся я
  Осолоди той, що зветься "рай".
  Те село, далеке моє,згублене -
  Поживи ще трохи, не вмирай!

  Я колись приїду на побачення
  Поклонитись низько до землі
  Й полечу високо над утраченим,
  Як летять у вирій журавлі...