Междуречье

Феликс Аксёнцев
Междуречье

*               

белая чайка летит неподвижно
бачыш, як ззяе пагаслая зорка?
ветер над морем


*
               
з калодзежа зорку пабачыў удзень

ночью с вершины горы
буду смотреть на землю


*
               
подкову на счастье прибью
скакуну на копыто

стракоча скакун у траве
скача — па шчасце нiбыта


*               

адтуль, дзе здымаюць кіно
гляджу праз акно
на ўласную хату

дом на берегу
в каждой из капель реки
вижу теченье


*             

катятся волны машин
за окном –
па шашы да затокі


*               

no shore to call home
no waters to roam

гори эта рыба
вместе с озером


*               

двуязыким гибридом
речь себя говорит

greed is yours to get rid of
get off the grid


*               

сказ на люстэрку майго самахода:

“objects in mirror
are closer than they appear”

педаль газу — у падлогу

          
*               

гэты аркуш наўмысна
пакінуты чыстым

you're not gonna miss me


*               

маю тры радкі –
пять слогов, семь, ещё пять...
а хоку няма


*               

ты меня лю-
я тебя -блю

I know it all
I have no clue


*
               
не даволі ніколі
па-за зорамі зоры
ад мяжы да мяжы

перекати-поле
перекати-море
перекати-жизнь

1988-2020