Езда

Величка Николова -Литатру 1
„Ако някой срещне някой
в цъфналата ръж”
Автор: Р. Бърнс

ЕЗДА
Величка Николова – Литатру
(Вдъхнови ме известната поетеса R...  с един въпрос, който ми зададе.)

Ако някога попаднеш в цъфналата ръж,
препоръчвам ти да бъдеш с мъж на шир и длъж,
та когато от небето засвири звезда
и ти трепне във сърцето пареща нега,
да го стрелнеш с поглед нежен –
тоз прекрасен мъж,
сред ръжта да си полегнеш,
сякаш казваш: - Дръж!
Ще почувстваш чак тогава мъжката ръка,
как е пареща и здрава – като за езда
и ще язди… и направо… Без да чака знак.
Ще се радваш на кораво, после пак… и пак…
А звездичката в небето –
вече не една –
ще се чуди и ще цъка: - Хубава езда!
Но не спира всичко тука,
после – у дома…
и нощеска… а и утре – утринна езда…
И на стремето… отдолу… даже отстрани…
И небето оцеляло – също се върти…
А след ен- десет години – този твой ездач –
ще те гушне и пак с тебе
ще си спомни как –
омагьосан от вида ти в цъфналата ръж,
е препускал… галопирал с теб и не веднаж!

Литатру
18.10.2017 г.