Бахт нима?

Рахим Карим
Но;а;ликни кўрганда кўнглим айниб яшадим,
Индамай кетиб ;олдим – узун ар;он ташладим.
Дўстингман дея туриб, сотдилар а;ёрингга,
Неча бор лолу ;айрон эгик бошни ;ашладим.

Бахтиёр бўлмо; учун сотилмаслигинг керак,
Хиёнат, хоинликдан эзилиб кетар юрак.
Бунча осон сотмо;лик бундай бозор дунёда,
Инграйсан илма-тешик бўлиб кетганда курак.

Сотиб турса я;инлар ;андай бахтли бўласан,
Бир хум янги; анду;га кеча-кундуз тўласан.
Менга бермаган бахтни болларимга бер, Тангрим,
Шунда, толе, сен менинг пешонамдан ўпасан.

Юрагингни нимадир мушук каби таталар,
;ашлик ти;и баъзида томо;ингга та;алар.
Халос этгин, Яратган, ўзинг бундай азобдан.
Нафас олмо;лик мушкул тор келганда ё;алар.