Aldanma

Алиев Орхан Адам
Men ondan getmedim, o atdi meni,
Verdi mehebbeti payiza, qiwa.
Men onu satmadim, o satdi meni,
Qoymadi ebedi yawayaq qowa.

Deydi mehebbetim daglara,dawa,
Bu ewqin yolunda durdu intizar.
Yazilan romani vurmadiq bawa,
Goren bunun ardin birde kim yazar?

Yazan tapilacaq, yazacaq, amma,
Yazilan sozlere, uyub, aldanma,
Cekersen menim tek sevgi hesreti.

Indi ki, mehebbet yalniz dildedi,
Amma ki, heqiqet derinliydedi
Gorersen sonunda sen heqiqeti!