Тема для роздумiв

Олександр Мачула
Два мільярди ударів – середнє життя!
Два мільярди ударів – вся сутність буття?
Задля чого, людино, прийшла ти у світ
і чи довго триватиме долі політ?

Монотонно і дрібно лунає "тук-тук" –
свого серця ти чуєш уривчастий звук.
Що той дріб означає для кожного з нас? –
це питання постане, коли прийде час!

Поміркуй, чоловіче, для чого живем.
Щоб лише удобрити сухий чорнозем
чи кишені набити, жагу втамувать?
Уповати не варто на вік і на стать…

Ще цікаво, у чому природа твоя.
Не занадто кохаєш, дружку, своє "я"?
Всіх рівняє земля, як злочинців тюрма,
а кишень в дерев'яній одежі нема!.

13.11.2017