У кав, ярнi

Миклош Форма
Один прийшов із квіткою, ховався,
бо дівчинка звичайна і проста.
Коли прийшла, зрадів, та хвилювався,
що скривить хтось зневагою вуста.

А другий увійшов з таким букетом,
що бармен в каву перелив коньяк.
Підкреслював, яка "красива Свєта",
і квітами, і ще не знати, як.

А третій – мовчки, без страхів, без квітів,
спокійно, легко до віконця сів.
Прийшла – так пригорнулись, мов на світі
ніхто до них нікого не любив...