Червоная калина

Люси Камли
Червоная калина
Стоїть біля воріт.
До неї серце лине,
Думок моїх політ.

Калинонька червона,
Як дівчина-краса:
І очі в неї - зорі,
І довгая коса.

Росквітла навесні ти,
Немов вінець - вінок.
А осінь із цих квітів
Налила в кисті сок.

Немов краплини крові
На гілочках горять.
Калинонька червона
Вбралася в свій наряд.

Калина та чарівна
І в зиму не засне,
Як дівчина-царівна,
Чекає все тебе.