Iменник

Натко Катапуся
Вивчать частини мови
Сьогодні ви готові?
І перший з них - іменник,
Цікавий джентельменик.
Предмети він вивчає,
Істоти називає,
Він в трьох родах буває,
А ще й число міняє!
Спитай - відповідає
Й з закінченнями грає.
Роботи не боїться
І в реченнях різниться:
І другорядний, й головний,
І власний, і загальний!
Без нього в мові ти - німий,
Бо все він називає!

                Н.Корсакова