Спатканне

Ключник Олег
А ў поле – націнка,
А ў лесе - сцяжынка,
Яны мяне прывядуць,
Да цябе дзяўчынка!

Прыпеў

Нябёсы - павесілі,
Месяц маладой,
Нам абодвум - весяла!
Ён ідзе за мной!
Напяваем песеньку,
Ціха, на ходу,
Вось і масток з лесвічкай, -
Да мілай - іду!


Вось  тая ваколіца,
Да нізу вербы сцелюцца ,
Зноў мне не абвыкаць
Буду я цябе чакаць!

А з поля - пах травы,
Закруціць нам галовы!
І праз вёску  напралом
Пагуляць з табой пойдзем!

Ну, пра што тає гутаріць,
І, без думак гэтых - парыць !
Ізноў цябе ўбачыў я, -
Выйшла мілая мая!

Прыпеў

Нябёсы - павесілі,
Месяц маладой,
Нам абодвум - весяла!
Ён ідзе за мной!
Напяваем песеньку,
Ціха, на ходу,
Вось і масток з лесвічкай, -
Да мілай - іду!


Лістапад. 2017