Я складу тобi грiшнi рядки

Миклош Форма
Я складу тобі грішні рядки.
Я їх знаю. І ти їх почуєш.
Я лиш грішні для тебе віршую.
Гріх – то цнота людська навпаки.

Я скажу тобі грішні слова.
Це для нас вони – грішні. Для інших
всі  слова – звичайнісінькі вірші.
Вірш – інтимність людська вікова.

І рядки, і слова – все інтим.
Гріх такий – лиш для двох зрозумілий.
Ми такий тільки гріх і уміли.
Притулись і мовчи – менше з тим...