Падолист

Клавдия Виноградова 2
             Був падолист.Дощем сiрiло небо,
             Холодно-жовтий оксамит зiтхав;
             А та стежина,що вела до тебе,
             Давно пропала серед мертвих трав.

             I вже нi ти,нi я не пам'ятаєм,
             Коли над битим дзеркалом Сули
             Птахи осiннi сумно пролiтали
             I пiсню нашу в вирiй вiднесли.

             Тепер забув вже навiть вiчний вiтер
             Тiєї пiснi музику й слова:
             Минулий час згубив мистецький витвiр,
             Що ми сплели з любовi та добра.

             Вiд сiрих фарб стомилось мокре небо,
             Лиш падолист спалахує в iмлi...
             Тепла вiд осенi чекать не треба,
             Бо личить холод стомленiй землi.