Ти воскреснеш, пройшовши Чорнобиля Ад!

Галина Сиунова
Україно моя! Рідна Мати моя!
Кольорових луків різноцвіття,
Полонини, поля і Карпат красота,
І гаїв твоїх різноманіття…

Ти дружина, сестра в барвінкових вінках,
Плодовита Добром ти і Хлібом,
І вишневих садків та калини кущів
Біло-розовим ніжним цвітом.

Вишиванок краса, квіточки в рушниках,
Працьовитий народ твій і вільний,
Білі хатки, поля, соловейко в гаях –
З тобой поруч я наче всесильна!

З Божой поміччю скинеш кайдани Гріха,
І про темряву рабства забудеш,
З Божой поміччю скинеш ганебне ярмо
І Щасливою – Вільною будеш!

Бачу я крізь роки весь твій Зоряний Шлях,
Ти як Божія Мама з Немовлям на руках
(Гіркий присмак Полину лише на губах).
Смак солодкої Волі відчуєш.

Ти Воскреснеш, пройшовши Чорнобиля Ад! -
Чую пісню Небес, бачу дивних птахів –
Оминаючи Зону, на білих крилах
Нам лелеки несуть Діточок-немовлят!!! :)


                24 серпня 2011 року
                День Незалежності України.
                м. Київ.