Вiслава Шимборська

Алексей Бинкевич
Вона палила, сидячи в кав’ярні
у капелюшку з квітами із пір’я...

Вона вслухалась в звуки полонезу,
який носив, як бармен пиво, вітер.
I щось собі на клаптику паперу
швиденько намагалась нотувати.

Її неможна було не впізнати
таку шляхетну витончену пані
у капелюшку з квітами із пір’я,
бо то була сама Шимборська Слава,
котра дістала Нобеля колись.