Скрипалi

Миклош Форма
Я пишу – як співаю... Люблю
жити вірш за законами пісні.
Щоби вірші – пісенні, непрісні –
уподобалися скрипалю.

Щоб вхопився за скрипку скрипаль,
щоб у ноту утілилось слово,
щоб життя заспівало любов'ю –
крізь недобре, крізь сум, крізь печаль.

Кличу, кличу того скрипаля –
віршем коханим, віршем пісенним.
Прийде він і заграє натхненно
все, що віршем оспівую я...