Рассказ Эстер

Виктория Левина 2
One Night With The King (Esther Speaks)

                Sharilee Swaity

One night with the king
Was all that I had
How would I please him
When he seemed so sad?
One night with this man
Who ruled every nation
A tyrant, a monster
His name: devastation.
My God knew my story,
I was here out of place,
A stranger in this land
Of a different race.
But the king: he had called me
He had chosen me now.
I could not escape:
I had to please him somehow.
How could I play
This game of his pleasures,
How could I give in
To his carnal pressures?
So instead of great riches,
I asked for his heart
Instead of seduction,
I gave my best part.
I gave him my wisdom
I gave him my ear
I listened and held him
With a heart that was pure.
My night with the king
Was a night I discovered
He was only a man
Whose needs were uncovered.
I asked not for riches,
I asked not for gold
I asked for nothing
But I gave all: I was bold.
This man had his women,
This man had his own,
Every wish he commanded
Was his, but he was alone.
He needed a real friend
He needed a peer.
This king was surrounded,
But no one was near.
One night with the king
Changed our lives forever.
I gained a friend, a crown
A husband and lover.

Ночь одна с царём (рассказ Эстер)

Эта полночь с царём –
Весь мой дар, весь мой мир.
Вспыхнем нежным огнём,
Мой печальный кумир!
Ночь одна с сумасбродом,
Чьё имя - тиран,
Устрашенье народам,
Война и обман.
Знали Бог мой и Демон
Секрет мой и боль:
Чужеземная дева
Из расы другой.
Но мой царь засмотрелся
И выбрал из всех:
По дворцу раздавался
Заливистый смех.
Помогали играть
Этот бурный роман
Чувств девических пять,
Ночь и плотский дурман.
Я, имея желание
В тайной броне,
Попросила отдать
Душу царскую мне.
Не страшись иноверцев
Моих, господин!
Говорит во мне седце
Пустынь и равнин.
В эту полночь с царём
Я раскрыла себя –
растворённая в нём,
Умирала любя!
Я просила ни злато,
Ни головы с плеч –
Без вины виноватый,
Народ мой сберечь.
В твоём шумном гареме,
Где роскошь и ложь,
Ты, обласканный всеми,
Печальный бредёшь.
Я твоё одиночество
Скрашу, мой друг,
Разорву тёмной ночи
И зависти круг!
Ночь уходит, бессонна,
В легенду свою...
Принесла мне корону,
Любовь и семью!