Виртуозы зимы

Надежда Рубан
             Віртуози  зими.

Малював  шедеври  він  хороші,
Листям  залатав  шляхи  і  луки,
То  вже  трохи  снігом  припорошив,
То  ще  плакав  дощиком  розлуки.

Роздягав  дерева  в  темну  нічку,
Крутився  по-асфальту  з-під  машин,
Жовтень  переліз  вже  через  річку,
За  обрій  покотився  із  вершин.

Листопад  в  холодні  вдарив  струни,
Закрутив  свої  вже  віртуози,
Подекуди  зими  розклав  вже  руни,
Полякав  нас  снігом  і  морозом.

Гай  пташкам  уже  не  буде  милий,
Одягнені  дерева  в  іній,  будуть  мліти,
Грудень  бородатий  й  дуже  сивий,
Кашляти  буде  і  харкотіти.

На  великих  санях  упакунки,
Січень  такий  гарний,  такий  юний,
Привезе  нам  гори  подарунків,
І  насипле  снігу  цілі  дюни.

Свята  всі  різдвяні  він  проводить,
Скрізь  пройде  веселою  ходою,
В  школах  і  садках  похороводить,
В  кожний  дім  прийде  із  колядою.

Загубить  торбу  десь  від  подарунків,
Посог  свій  чарівний  кине  в  пічку,
Лютому  відддасть  усі  ладунки,
У  морозну іорданську  нічку.

Буде  сердитися  Лютий, бушувати,
Вовком  буде  вити  в  полі  й  лісі,
Морозом  лютим  буде  старшувати,
Сосульками  висітиме  у  стрісі.

Трясти  кожуха  буде  ошалілий,
Усі  дрова  спалить  до-поліна,
Знавіснілий,  коротенький  і  змарнілий,
Перед  весною  впаде  на  коліна.

У  весни  засяє  пишна  врода,
І  запахне  ароматів  вир.
Воскресить  надію  у  народа,
Подарує  Україні  мир !

Автор: Н.П.Рубан.