Дотулився мiсяць до церкви

Миклош Форма
Дотулився місяць до церкви – 
Там, де маківки, до хрестів.
Серце вирішило завмерти –
Не спиталось, чи я хотів.

Я у серця не встиг спитатись,
Захопитися я не встиг.
Серцю хочеться закохатись
І творити нові світи.

Місяць ближче до церкви, ближче.
Бачу: очі твої горять.
Ближче, ближче твоє обличчя...
І хрести до зірок летять...