Я знаю, чому макiяж не знiмають жiнки

Миклош Форма
Я знаю, чому макіяж не знімають жінки,
коли вже, здається, нема в чорних віях потреби,
коли позбулись макіяжу і зорі на небі,
коли всі жіночі тіла проти ночі – зірки...
Я знаю, хоч жодного разу про це не спитав...
В бажанні прикрас бачу я таємницю жіночу.
Закохана жінка щомиті подобатись хоче
і хоче давати коханому більше підстав:
щоб бути яскраво-вродливою, так, як колись,
щоб молодість зустрічі першої знов нагадати,
щоб силу чуттєвості вгору підносили шати,
палким макіяжем жіночим підкреслених, рис...