Парада к

Владимир Кабердин
Нешта заўтра ўсё ж-ткі будзе.
Не апошні сёння дзень.
Хай сабе, пакуль, і людзям
мала зроблена ў мяне.
Заўтра,
вось
шкада, не бачу.
Чую ўчора горш і горш.
Праз гадзіну перайначу
што раней
крыху
знайшоў.
Дзе ж яно, задавальненне?
Для яго ж жывуць... Ці ўсе?
Вось памёр учора дзеяч,
маладзейшы за мяне...
Плян на заўтра,
без гарматы,
аб'яўляю сам сабе,-
навясьці ў душы парадак.
Ненамнога больш, чым е.