Селу Балки - 222 роки!

Людмила Дзвонок
                Рік заснування села – 1795р.

Двісті двадцять два! - Оце роки…
Ну й Балки, яке ж село ти давнє!
Зрощувало ти свої ростки…
Ти сучасне (наше) й стародавнє!

Центром волосним колись було. -
Це в які-то роки? В тім столітті!..
Славу собі справжню набуло,
То ж і далі балківчанам квітнуть!

Скіфи поселялись в цих краях
Ще до ери нової! Кургани!..
Сподоблялась селищна земля,
Ставили вони свої тут стани.

І тепер, дивлюсь: зелений сад,
Скільки квітів!.. І садиби гарні.
Тротуар он новий, всюди лад,
Бачу, що тут люди не бездарні!

Уквітчайте й далі ви село,
І трудіться для його ж ви слави,
Щоб ще більше славу здобуло
І було лиш гордістю держави!

Двісті двадцять два!.. Оце роки!..
Що то є у згадці, щось не знаєм,
Та село дає свої ростки –
Кожен дім онуків, дітей має!

Так і далі ти веди свій свій рід
І відлічуй нові свої роки,
Пам’ятай завжди свій родовід
І живи без горя і мороки!
              01.11.2017