Yene qeldim suz, saqi, icmek isterem...

Листат Гянджинский
Yene qeldim!!!Suz,saqi,icmek isterem,
men ewqim icinde bihuw olmaq isterem.
Oxuma bulbulu weyda,eger ewqin oxumursa,
yawama ey yarim eyer:
ewqin gunewinde ewqin  yanmirsa...

Bu gun men ewq mulkunun sahibiyem,
inanma ki kimese men boyum eyerem.
Kimse duymadi ewq mulku olan qelbimin mahnisini,
her kes qulaqlarini bagladi,men,heqiqeti ewitmek isterem...