Матiола

Олександр Мачула
Зронила сльозу вечорову
фіалка нічна у саду,
бо вітер співав колискову
на щастя її чи біду.

Хоч місяць всміхався привітно
і все навкруги осявав,
та легіт красуні тендітній
усе пелюстки обдував.

Немов ворожив її долю
той вітер гульвіса-пустун.
Літав, веселився по полю
і пахощі сіяв між врун.

Фіалка в надії чекала
всю ніч на кохання тепло,
а вранці раптово зів’яла
ледь сонце на небо зійшло.

01.11.2017