Ты не поэт, ты деспоту служил... Коваленко

Ольга Кайдалова
"Ти не поет, ти деспоту служив..." Iван Коваленко

***
Ти не поет, ти деспоту служив,
Не Україні ти служив, а кату,
Віддав святині чисті супостату,
У грудях матері не бачачи ножів.

Ти відвертався від кривавих жнив,
Коли твою палили рідну хату,
Ти пузо грів, і їжу їв багату,
І смерть свою живим ще пережив.

Цвірінькнув в юності, дістав вінок і славу,
Вони тобі належать не по праву.
Віддай достойним слави і вінця,

Тим, що за Матір гинули в Сибіру,
А ти, що у підлоті втратив міру,
Чекай ганебного кінця!
----------------------------------
«Ты не поэт, ты деспоту служил…» И.Е.Коваленко

Ты не поэт, ты деспоту служил
И палачу, не Украине смятой,
Отдав свои святыни супостату,
Не видел в груди матери ножи.

Ты возвращался из кровавой ржи,
Когда враги твою сжигали хату,
Ты пузо грел и ты вкушал богато,
И смерть свою при жизни пережил.

Чирикал в юности, достиг венка и славы –
Но только не твои они по праву.
Отдай достойным славу и венец -

Тем, кто за Матерь сгинули в Сибири.
А ты, кто меру зла превысил в мире,
Позорный, неизбежный жди конец!

(01.11.2017)