В Ментуз. Смак сонця.. з бiлорус

Лариса Геращенко
В.Ментуз http://www.stihi.ru/2016/10/26/22

Весною сонця першого проміння кульбаба заплітала у вінок,
і сипала черемха на коліна духм’яних квіток сонячний сніжок.

Блищали роси кольором веселки, і сонечко будили солов’ї,
вже рано вранці білі, мов сніжинки, ромашки по-під житом розцвіли.

На мокрих стежках листя, мов долоньки, під ноги осінь кинула мені.
В вечірнім сонці, високо у небі летять у вирій рідні журавлі.

Сховалось сонце… Осінь, де поділа? Мо’ намалюєш? Ти ж у нас мастак!
І вже останні яблука доспіли, зібравши сонця золотого смак!

31.10.17.